عوارض و اثرات کم کاری تیروئید در بارداری و حاملگی چیست

کم کاری تیروئید در بارداری,کم کاری تیروئید در بارداری نی نی سایت,کم کار تیروئید در بارداری,کم کاری تیروئید در بارداری,کم کاری تیروئید در حاملگی,کم کاری تیروئید در بارداران,کم کاری تیروئید در دوران بارداری,درمان کم کاری تیروئید در بارداری,تاثیر کم کاری تیروئید در بارداری,علایم کم کاری تیروئید در بارداری,کم کاری تیرویید در بارداری نی نی سایت,کم کاری تیرویید و بارداری نی نی سایت,کم کاری تیرویید در بارداری,خطرات کم کاری تیروئید در بارداری,درمان کم کاری تیروئید در بارداری,علائم کم کاری تیروئید در بارداری,کم کاری تیروئید بارداری,کم کاری تیروئید در حاملگی,کم کاری تیروئید در دوران حاملگی

کم کاری تیروئید در بارداری , کم کاری تیروئید در بارداری نی نی سایت , کم کار تیروئید در بارداری , کم کاری تیروئید در بارداری

در این مطلب از سایت جسارت به عوارض و اثرات کم کاری تیروئید در بارداری و حاملگی چیست می پردازیم . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

امروزه هر چند که ممکن است دیدگاه غالب در کنترل کم کاری تیروئید در دوران حاملگی ، استفاده از طب جدید و با استفاده از داروهای شیمیایی باشد اما کسانی هستند که به دلایل مختلف نمی خواهند دنبال درمان با استفاده از داروهای شیمیایی باشند و از این رو دنبال روش های درمان کم کاری تیروئید از طریق طب سنتی هستند. داروهای شیمیایی به هر حال اثرات جانبی دارند ولی درمان با طب سنتی ، اثرات منفی کنترل بیماری با داروهای شیمیایی را ندارد. مساله مهم دیگر ، درمان بیماری کم کاری تیروئید است که در طب سنتی امکان آن وجود دارد اما در طب جدید ، امکان درمان کم کاری تیروئید وجود ندارد و فقط مساله کنترل آن مطرح است. چه بسا افرادی هستند که مجبورند داروهای شیمیایی مربوط به کم کاری تیروئید را تا مدت های مدید و شاید تا آخر عمر مصرف کنند اما نگاهی به طب سنتی این امید را می تواند در انسان ایجاد کند که بیماری کم کاری تیروئید به جای کنترل ، درمان شود و دیگر نیازی به مصرف مداوم دارو نباشد.

کم کاری تیروئید در بارداری

 غده تیروئید، غده ای کوچک و پروانه ای شکل می باشد که در جلوی گردن واقع شده است. تیروئید با ترشح یک سری هورمون، روی سوخت‌وساز و عملکرد بدن موثر است. کم کاری تیروئید و بارداری کم کاری یا پرکاری تیروئید قبل از بلوغ کمتر دیده می شود و در دختران و پسران یکسان بروز می کند. اما پس از بلوغ، مشکلات تیروئید در خانم ها بیشتر از آقایان دیده می شود و به نظر می رسد به نوعی با هورمون های جنسی زنانه ارتباط دارد. مشکلات غده تیروئید در دوران حاملگی و بعد از آن هم در خانم ها بسیار شایع  می باشد.  کم کاری تیروئید هنگامی ایجاد می‌شود که غده تیروئید نتواند به اندازه نیاز بدن، هورمون تولید کند. لازم به ذکر است که اگر کم کاری تیروئید در دوران حاملگی برای خانمی اتفاق بیفتد، باید سریعا به پزشک متخصص غدد مراجعه کند و اقدامات درمانی را آغاز کند و گرنه با مشکلات متعددی روبرو خواهد شد.

کم کاری تیروئید در بارداری , کم کاری تیروئید در بارداری نی نی سایت , کم کار تیروئید در بارداری , کم کاری تیروئید در بارداری

 ممکن است درمان کم کاری تیروئید مدت زمان زیادی لازم داشته باشد که در این صورت حداقل می توان این عارضه را در زمان حاملگی تحت کنترل قرار داد تا خدای ناکرده مشکلی برای مادر و جنین و نیز روند سالم بارداری و زایمان نداشته باشد و پس از زایمان ، نسبت به درمان کامل آن اقدام نمود. درست است که هزینه درمان و کنترل بیماری کم کاری تیروئید در طب سنتی به احتمال قوی از هزینه کنترل آن در طب جدید زیاد است اما درمان با طب سنتی یک درمان طبیعی و مطابق با طبیعت بشر است ولی کنترل با داروهای شیمیایی اینطور نیست و عوارض جانبی داروهای شیمیایی به مراتب می تواند هزینه بیشتری در بر داشته باشد.

کم کاری تیروئید در بارداری نی نی سایت

مشکلات ناشی از کم کاری تیروئید در بارداری – سقط جنین – زایمان زودرس – مسمومیت بارداری – فشار خون ناشی از بارداری – اختلالات رشد در کودک – عوارضی مانند کاهش آهن بدن و افزایش فشار خون – آسیب های مغزی در کودک مانند معلولیت های شناختی متخصص غدد علاوه بر تجویز دارو، به فرد باردار توصیه می کند که هر شش هفته یک بار آزمایش تیروئید بدهد تا میزان هورمون تیروئید در خون مشخص شود

کم کاری تیروئید در بارداری , کم کاری تیروئید در بارداری نی نی سایت , کم کار تیروئید در بارداری , کم کاری تیروئید در بارداری

از آن جایی که دوران بارداری ، دوران حساسی است در نتیجه درمان سنتی کم کاری تیروئید بایستی زیر نظر یک پزشک حاذق طب سنتی انجام شود و درمان خودسرانه آن به هیچ وجه توصیه نمی گردد. مطلب ارائه شده در این جا هم برای بیان روش کار می باشد. درمان کم کاری تیروئید بارداری در طب سنتی شامل دو مرحله کلی بادکش گرم غدد تیروئید و تغذیه می باشد. تغذیه ذکر شده در اینجا برای دوران بارداری است که به لحاظ حساسیت زیاد این دوران ، این تغذیه انتخاب شده است و برای زمان های غیر حاملگی شاید روش تغذیه دیگری نیز پیشنهاد شود. در این جا روش درمان توضیح داده می شود:

کم کار تیروئید در بارداری

علایم شایع کم کاری تیروئید در بارداری – خستگی زیاد در بارداری – فقدان توجه کافی – افزایش وزن غیر عادی – اختلالات خواب خانم باردار – درد مفاصل – ضعف عضلانی – نفخ و احتباس آب در بدن – افتادگی پلک – پف و ورم صورت – یبوست – خشکی پوست – کاهش نبض – انقباض های عضلانی – گیجی – صدای خشن  تمام علایم ذکر شده در همه افراد وجود ندارد و افراد مختلف متناسب با وضعیت خود، به برخی از این علایم مبتلا می شوند.

کم کاری تیروئید در بارداری , کم کاری تیروئید در بارداری نی نی سایت , کم کار تیروئید در بارداری , کم کاری تیروئید در بارداری

بادکش گرم غدد تیروئید: اولین اقدام در درمان و کنترل بیماری کم کاری تیروئید ، بادکش گرم غدد تیروئید می باشد. غدد تیروئید به صورت دو عدد و در طرفین قسمت پائینی گردن قرار گرفته اند. به دلیل حساسیت بادکش کردن این ناحیه حتما توصیه می گردد که این عمل زیر نظر یک پزشک متخصص طب سنتی انجام شود. تعداد دفعات بادکش با توجه به شدت بیماری ممکن است فرق بکند و معمولا بین 7 جلسه تا 14 جلسه یک روز در میان می تواند برای انجام این کار در نظر گرفته شود. بادکش گرم غدد تیروئید سبب فعال شدن این غدد و فعالیت طبیعی آن ها می شود. بادکش گرم ، غدد تیروئید را وادار به انجام عمل طبیعی خود می کند.

کم کاری تیروئید در بارداری

– پس از آنکه فرد به پزشک متخصص غدد مراجعه کرد، پزشک بر اساس نتایج آزمایشات او، دارو درمانی را برای مادر آغاز می کند.  – به دلیل اینکه در کم کاری تیروئید، هورمون تیروئید به مقدار کم در خون ترشح می شود، باید اقدامات دارویی در جهت افزایش این هورمون در خون انجام گیرد. معمولا دوز این دارو در دوران بارداری کمی بیش از حالت عادی می باشد، زیرا نیاز به این هورمون در طی این دوران افزایش می یابد.  – متخصص غدد علاوه بر تجویز دارو، به فرد باردار توصیه می کند که هر شش هفته یک بار آزمایش تیروئید بدهد تا میزان هورمون تیروئید در خون مشخص شود و اگر لازم باشد دوز دارو را تغییر دهد.  – رژیم غذایی و ورزش کافی طبق دستور پزشک برای مادران عزیز می تواند برای درمان کم کاری تیروئید مفید باشد.

کم کاری تیروئید در بارداری , کم کاری تیروئید در بارداری نی نی سایت , کم کار تیروئید در بارداری , کم کاری تیروئید در بارداری

مصرف حلوای گردو و نبات: همزمان با انجام عمل بادکش گرم تیروئید ، مصرف حلوای گردو و نبات هم توصیه می گردد. از لحاظ تغذیه ای برای درمان کم کاری تیروئید ، این حلوا یکی از راه حل های جامع است. طرز تهیه حلوای گردو + نبات به این صورت است که مقدار 100 گرم مغز گردو و مقدار 100 گرم نبات (ترجیحا نبات سفید چون نبات های زرد ممکن است سالم نباشند!) را پس از پودر کردن ، با همدیگر مخلوط کرده و در روغن زرد تفت می دهیم تا به شکل حلوا دربیاید. مقدار مصرف این حلوا در هر روز ، 2 وعده بوده و تقریبا به اندازه یک قاشق چایخوری در صبح و به اندازه یک قاشق چایخوری در شب می باشد. معیار دیگر برای اندازه مصرف آن این است که اگر آن را گرد کنیم ، تقریبا اندازه یک نخود شود. طول مدت مصرف این حلوا حداقل 40 روز باشد ولی بنا به توصیه پزشک طب سنتی ممکن است طول مدت مصرف آن تا پایان بارداری هم باشد. در هر صورت ، با توجه به میزان کم کاری تیروئید و نیز میزان کنترل و درمان آن (که از طریق آزمایش مشخص می شود) ، طول مدت مصرف آن می تواند فرق بکند و نظر پزشک حاذق طب سنتی در این مورد بهتر خواهد بود.

کم کاری تیروئید در حاملگی

1- مادرانی که قبل از بارداری به کم کاری تیروئید مبتلا بوده اند و یا در حین بارداری دچار کم کاری تیروئید شده اند، باید دقت کنند که هر شش هفته یک بار، آزمایش تیروئید بدهند تا مطمئن شوند مقادیر هورمون های تیروئید در بدن آنها در حد طبیعی است و باید درمان را تحت نظر پزشک متخصص غدد پیگیری کنند.  2- اگر خانم بارداری متوجه افزایش وزن غیر طبیعی خود در این دوران شد، باید به کم کاری تیروئید شک کند، حتی اگر سابقه مشکلات تیروئید را از قبل نداشته باشد. 3- در طول چند ماه اول بارداری، جنین به هورمون های تیروئید مادر بسیار وابسته می باشد و هورمون های بدن مادر، نقش مهمی را در رشد طبیعی مغز جنین ایفا می کنند. بنابراین کمبود هورمون تیروئید، تاثیر منفی روی ضریب هوشی و فعالیت های مغزی جنین دارد و به همین دلیل است که پزشکان توصیه می کنند خانم ها قبل از اقدام به بارداری، آزمایش خون که شامل هورمون های تیروئید می باشد را انجام دهند تا اگر به مشکلات تیروئید مبتلا هستند، تحت درمان قرار گرفته و سپس باردار شوند. 

کم کاری تیروئید در بارداری , کم کاری تیروئید در بارداری نی نی سایت , کم کار تیروئید در بارداری , کم کاری تیروئید در بارداری

مصرف عسل طبیعی: یکی از عناصر تغذیه ای برای کم کاری تیروئید در دوران حاملگی ، مصرف عسل طبیعی است. مقدار مصرف عسل هم خیلی کم و در حد یک قاشق چایخوری و در دو وعده صبح و شب می باشد ؛ یعنی یک قاشق چایخوری عسل طبیعی در صبح و یک قاشق چایخوری عسل طبیعی در شب مصرف شود. طول مدت مصرف عسل هم همانند طول مدت مصرف حلوای گردو و نبات است. البته نظر پزشک طب سنتی با توجه به روند درمان و کنترل بیماری ممکن است طور دیگری باشد که آن نظر ، شرط است.

کم کاری تیروئید در بارداران

4- اگر خانمی باردار شد و از مشکلات تیروئید خود آگاه نبود، با آزمایش خونی که طی سه ماه اول بارداری انجام می دهد، می تواند به کم کاری تیروئید خود پی ببرد و اقدامات درمانی را برای جلوگیری از عوارض آن انجام دهد. در طی آزمایش خونی که در غربالگری سه ماهه اول بارداری انجام می گیرد، هورمون محرکه تیروئید که از غده هیپوفیز ترشح می شود اندازه گیری می گردد. اگر بالاتر از حد طبیعی بود، یعنی فرد به کم کاری تیروئید مبتلا می باشد.  5- اگر در بارداری اول به کم کاری تیروئید مبتلا شدید، احتمال اینکه در بارداری های بعدی هم به آن مبتلا شوید بسیار زیاد است. بنابراین تمام نکات گفته شده را قبل از بارداری بعدی و حین بارداری انجام دهید. با تشخیص و درمان به موقع کم کاری تیروئید، هیچ مشکلی برای نوزاد ایجاد نخواهد شد.  6- کم کاری تیروئید و سایر بیماری های غیرواگیر، به علت طولانی بودن دوره درمان، نیاز به همکاری مستقیم و مستمر با پزشک معالج دارد تا به خوبی کنترل شوند. بنابراین مادران باردار باید به طور منظم به پزشک غدد مراجعه کنند و به توصیه های او عمل نمایند.

کم کاری تیروئید در بارداری

بیشتر بخوایند :

کم کاری تیروئید

چای سبز و کم کاری تیروئید

تیروئیدیت و راههای درمان آن

پرکاری تیروئید